top of page

De vrouwencirkel: een drieluik


Wat is dat nou eigenlijk, een vrouwencirkel?

Al eeuwenlang komen vrouwen bij elkaar in de cirkel. Van oudsher liepen de menstruatiecycli van vrouwen in stammen gelijk met elkaar op, waardoor ze zich met elkaar tijdens hun menstruatie terugtrokken in de Rode Tent. Om te rusten. Om te delen en te herkennen.

Om in een veilige omgeving te (oefenen met) openen, ontvangen en gedragen worden door andere vrouwen.

Ze ontmoetten elkaar rondom het vuur, om te praten, dansen, elkaar te dragen, te zingen en gewoon samen te zijn.

Het mooie is dat je dit prachtige ritueel als meisje al jong meekreeg: vanaf je eerste menstruatie mocht je aansluiten in de Tent. Wat een rijkdom moet dat zijn geweest: al die verschillende vrouwen, van verschillende leeftijden en daarmee in verschillende levensfasen.


En dat is ook meteen de kracht van dit heilige ritueel: wanneer vrouwen ervoor kiezen om samen te komen, gebeurt er iets magisch. Het doet er niet toe hoe oud je bent of of je wel of geen kinderen hebt, we zijn allemaal in de basis gelijk en worstelen met dezelfde dingen.

Doordat jij in de cirkel helemaal jezelf mag zijn en jezelf op allerlei lagen ontdekt, temidden van de support van andere vrouwen, kan jij je als vrouw ontwikkelen en groeien in je proces.

De cirkel is dus een prachtig moment om samen te komen met elkaar. Om van daaruit weer in contact te komen met jouw eigen natuur en vrouwelijkheid. En het maakt niet uit in welke levensfase je je bevindt.


Je bent…

Moeder of geen moeder

Menstruerend of in de overgang

Met partner of zonder partner

Vol energie of doodmoe

Helemaal afgestemd op de maan of je niet bewust van de maanfases


Het doet er niet toe.

… We zijn allemaal gelijk.


En wat gebeurt er dan precies tijdens dit drieluik?

Dit drieluik nemen we met elkaar helemaal de tijd om te ontdekken wat het nou eigenlijk inhoudt, zo’n vrouwencirkel. En vooral: wat het voor jou doet.

Op een laagdrempelige manier nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, en we combineren theorie en ervaringsoefeningen. Het gaat vooral, iedere keer weer, om ervaren en contact te maken, zowel met jezelf als met de ander.


Onze eerste samenkomst is op nieuwe maan: heel bewust kies ik ervoor om dan te starten. Iedere cirkel heeft vervolgens eenzelfde vorm: we starten altijd met een ronde delen: hoe zit je erbij en hoe gaat het met je?

Daarna is er een kort moment voor theorie, gevolgd door een meditatie/visualisatie.

Hierna gaan we praktisch aan de slag met een aantal oefeningen, variërend van het kalmeren van jouw zenuwstelsel tot jezelf gronden of contact maken met jezelf en elkaar. Een mooie manier om, laagdrempelig, praktisch bezig te zijn. We sluiten iedere cirkel met elkaar af.

Tussen de eerste en de tweede cirkel zit heel bewust een hele maand, wat betekent dat de tweede cirkel ook plaatsvindt tijdens de nieuwe maan.

De derde en laatste cirkel speelt zich af onder de volle maan. Tijdens de cirkels zal ik meer uitleggen over waarom ik hiervoor heb gekozen.


Praktische informatie

Cirkel 1: zondag 7 april van 19:00 tot 21:15.

Cirkel 2: dinsdag 7 mei van 19:00 tot 21:15.

Cirkel 3: zaterdag 25 mei van 19:00 tot 21:15.


Jouw investering: 33,33 euro per cirkel, in totaal 100 euro.

Je kunt je alleen aanmelden voor het hele drieluik.


Aan het begin van de eerste cirkel ontvang je jouw persoonlijke map, die gedurende ons drieluik steeds verder gevuld zal raken met theorie en jouw proces.

Tussendoor zal ik je ook ‘huiswerk’-opdrachtjes meegeven.

Het is helemaal aan jou of je er tussendoor veel of weinig mee bezig bent, beide is oké.


Met elkaar duiken we in ons vrouw-zijn. Tijdens dit drieluik zul je ervaren hoe het is om te verbinden. Om te openen, verzachten en ontspannen.

Met behulp van lichaamsgerichte, zenuwstelsel regulerende oefeningen.

Met meditatie, contact en dans.

En fijne informatie over de maancyclus, jouw zenuwstelsel en meer.


Lieve vrouw, sluit je aan?

Helemaal precies zoals je bent, met alles wat er speelt in jouw leven.

Alles van jou is zo welkom!


Comments


bottom of page