top of page
ILSE_by_LandaPenders-10.jpg

over ilse

Ik ben Ilse: puur, sensitief, nuchter en down to earth. Na jaren van proberen ‘in de pas’ te lopen voelde ik rond mijn twintigste hoe ik mezelf daarmee geweld aandeed. Na de pabo en een tijdje in het onderwijs werken, wist ik dat ik dit niet langer wilde.

In de jaren die volgden, verdiepte ik mijn kennis van en ervaring met o.a. yoga, ademwerk, Tantra, lichaamswerk en innerlijk-kindwerk.

Yoga bracht me terug bij mezelf, bij mijn adem en bij de aarde. De Tantra en het andere ‘werk’ vloeiden daar dankbaar uit voort.

Ik bracht meerdere keren tijd door in India, voor zowel een opleiding in de Ashtanga yoga alsook om mezelf beter te leren kennen.

Van 2015 tot 2018 volgde ik een opleiding tot Women’s Soul Coach bij Inner Life Opleidingen in Vught, bezocht ik meerdere festivals gericht op yoga en zelfontwikkeling (o.a. het Yogafestival op Terschelling en Ibiza) en heb hierdoor meerdere vormen van innerlijk werk zelf ervaren.

Het was een prachtige reis vol (h)erkenning, thuiskomen en liefde. Maar ook het begin van het erkennen van de pijn en eenzaamheid die ik in me droeg.

 

In 2015 ontmoette ik mijn grote liefde Henkjan. Mijn hart openen voor een bonuszoon en de geboorte van onze zoon, in 2018, waren grote katalysatoren in het omarmen van mezelf, helemaal precies zoals ik ben.

Een tijd lang heb ik daarna ineens, als laatste stuiptrekking, nog wanhopig geprobeerd alles te doen ‘zoals het hoort’, met een grote burn-out als gevolg. Alles in mij kwam op losse schroeven te staan.

In dit aller-donkerste kwam ik oog in oog te staan met mijn trauma’s, mijn diepste pijnen en grootste angsten. Middenin die tijd verhuisden wij naar onze plek in Loppersum. Deze plek heeft me gedragen toen ik mezelf niet kon dragen, me liefdevol omarmd en laten voelen dat de aarde (wél) mijn thuis is.

Het mogen zakken in alles wat deze plek te bieden heeft zorgde ervoor dat ik veiligheid in mezelf kon voelen. Acceptatie en omarmen van het feit dat ik niet anders kán en wil dan mezelf zijn. Mijn hart weer opnieuw openen, om écht verbinding te maken met de ander. Mezelf te laten zien zoals ik ben. Iedere dag opnieuw, hoe eng dat ook kan voelen.

Temidden van mijn meest donkere dagen kwam ik weer in contact met de diepe wijsheid van mijn lichaam.

Met wat yoga (en alles wat daaruit voortvloeit) voor mij betekent, hoe belangrijk het is om mezelf te (laten) dragen en mijn zenuwstelsel tot rust te laten komen. Om van daaruit in verbinding te komen.

 

Yoga is voor mij een uitingsvorm van degene die ik van moment tot moment ben. Soms kan het zelfs voelen als een dans met het Universum. Op de yogamat, zowel als student als teacher, komen al mijn theoretische kennis en doorleefde ervaringen samen.

De oneindige wijsheid van ons lichaam is wat terugkomt in alles wat ik aanbied. Mijn diepste wens is om jou (terug) in contact te brengen met jouw lijf. 

Voorbij alle lagen van conditioneringen en overtuigingen. Niet alleen op de yogamat, ook in de vorm van coaching, (1:1-)retreats of als je komt logeren in de Yurt.

Het vertrouwen in (onze ware) natuur, (de) Yoga(filosofie) en onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar dit leven liggen als een warme, veilige deken over alles wat ik doe en aanbied.

 

Ik voel me diep dankbaar en vol liefde dat ik, samen met mijn gezin, ons leven zo mag inrichten dat me vrij, verbonden en ‘in service’ voel en doe niets liever dan dit met jou delen.

Ik ontmoet je graag!

Opleidingen, cursussen en trainingen

2015: Drie weken Ashtanga Yoga Docent in Mysore, India

2015-2018: Vrouwencoach, Inner Life Opleidingen te Vught 

2015-2022: Meerdere opleidingsweekenden gevolgd van de opleiding tot psycho-sociaal Inner Grounding therapeut, Inner Life Opleidingen te Vught 

2022-2023: 200-urige Vinyasa Yoga Teacher, De Nieuwe Yogaschool te Amsterdam

April - mei 2023: Training 'Cacao-Ceremonie' bij De Reizende Ziel

Mei 2023: 20-urige training in de Trauma Sensitive Yoga, TCTSY 

Mei - december 2023: 100-urige Yin Yoga Teacher, De Nieuwe Yogaschool te Amsterdam

Mei 2024: A Deeper Touch of Yin door Sanne Theben Terville. Een 16-urige training in (Thaise/yoga) massage en aanraking.

bottom of page