top of page
Image by Brooke Lark

huur yurt en B&b

De ronde, warme ruimte van de Yurt zorgt ervoor dat jij je er meteen veilig en gedragen voelt. Heel bewust hebben we bij de bouw gekozen voor deze vorm.

Balken die elkaar dragen zijn een prachtig symbool voor hoe wij elkaar als mensen nodig hebben om te zijn. Deze balken vormen het hoogtepunt en belangrijkste onderdeel van de Yurt.

De lichte en natuurlijke tinten en ramen die uitkijken op groen aan alle kanten dragen bij aan een zucht van ontspanning, terwijl de hoogwaardige, natuurlijke materialen zorgvuldig zijn uitgezocht om jouw ervaring zo zacht en comfortabel mogelijk te maken. 

De tuin, die de Yurt als een oase van groen omhult, heeft een diep ontspannend effect op jouw zenuwstelsel. 

 

Wat we vaak terugkrijgen, is dat onze gasten de ervaring hebben zich helemaal te kunnen terugtrekken van de buitenwereld, in een coconnetje temidden van de heilzame werking van de natuur en moeder aarde. Opgeladen en in contact met zichzelf verlaten ze De Wilgenschoot. 

 

Kom jij dit ook ervaren? 

Zakelijke huur Yurt inclusief materialen 

Ben je op zoek naar een fijne locatie om met jouw groep te zijn? Of je nou ademreizen organiseert, yogadagen geeft, Tantraworkshops faciliteert of allerlei andere mooie dingen met groepen doet, je bent met je groep van harte welkom in de Yurt. 

Loppersum heeft een fijne treinverbinding met Groningen (23 minuten), wat het de perfecte locatie maakt om ook mensen van ver uit te nodigen. Ons huis ligt op vier minuten lopen van het treinstation.

Het is onze passie een bedding voor jou te creëren, zodat jij je helemaal kunt richten op het bedding geven aan jouw groep. Alle materialen die je nodig hebt zijn aanwezig (als je iets mist, laat het ons weten, dan kijken we wat we kunnen regelen) en voor thee, water en koffie wordt gezorgd (en mocht daar behoefte aan zijn staan we ook met liefde klaar om jullie van voedzaam en biologisch eten te voorzien).

Hieronder lees je meer over de ervaring van mensen die jou voorgingen:

 

“Wat is de Wilgenschoot een bijzondere plek! De Yurt ademt rust en omhulling. Wanneer je binnen stapt, voel je meteen de fijne, rustgevende sfeer. Ook de tuin is heerlijk! Groen, wild, met veel verschillende plekjes waar je je even kunt terugtrekken. Letterlijk met de voeten in de Groningse klei.
Ilse en haar familie zijn ontzettend warm en gastvrij. Ik voelde me er heel welkom en gedragen. Ilse is attent, denkt mee en een heel fijn mens om mee samen te werken!
Dankjewel fijne Wilgenschoot, dank jullie wel lieve mensen!”

Ilse de Roos - Moedige Stappen 
 

“Gisteren was ik op een plek waar ik heel sterk het gevoel van ‘Thuis’ kon ervaren. Er heerste een serene rust en iedereen deed zijn ding, er was geen bemoeienis maar wel betrokkenheid naar elkaar. In de natuur, enorm veel vogels, warmte van de zon, alles volop in bloei, kinderen aan het spelen in de tuin, mensen aan het koken in de keuken, in de tuin was iemand bezig en achterin stond een lichte, sprankelende Yurt. Dit gevoel van Thuis heb ik vaker gezien en gevoeld in visioenen”. 

 

Jouw investering 

Dagdeel (4 uur): 165 euro ex btw

Hele dag (8 uur): 180 euro ex btw

Hele dag plus avond (12 uur): 200 euro ex btw 

 

Materialen:

⁃            10 yogamatjes

⁃            10 meditatiekussens halve maan

⁃            2 meditatiekussens rond 

⁃            10 katoenen dekentjes (luchtig) en 10 wollen dekentjes (warmer)

⁃            10 bolsters

⁃            10 oogkussentjes met boekweit en lavendel

⁃            20 yogariemen 

⁃            22 yogablokken

⁃            JBL-boxje

⁃            Twee yogamatten voor space holder

⁃            Elektrische kachel

⁃            Grote thermoskan voor thee (inclusief Yogitea)

⁃            Thermoskan voor koffie (inclusief koffie en koffiemelk) 

⁃            Kopjes en glazen

⁃            2x glazen kan met tap voor koude dranken

 

⁃            Het toilet bevindt zich in ons woonhuis en is vrij te gebruiken voor alle gasten (in de afgesloten bijkeuken aan de achterkant van het huis). Vanaf augustus 2024 is er een toilet aanwezig in (een aanbouw van) de Yurt. 

⁃            Onze keuken in het woonhuis is door de huurder te gebruiken om bijvoorbeeld water te halen of extra thee bij te zetten, of om kleine hapjes voor te bereiden, enz.

B&B

Je bent van harte welkom om de rust, huiselijkheid en warmte van onze stek te komen ervaren. 

Geniet van de eenvoud van het leven, ontbijt met eitjes van eigen kippen en lees nu eindelijk eens dat boek uit in de hangmat.

De Yurt beschikt over een fijne kachel, een tweepersoonsbed en twee lekkere stoelen met een laag tafeltje. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Je maakt gebruik van het toilet en de douche in ons woonhuis, maar vanaf augustus 2024 zal er een toilet aanwezig zijn in de Yurt.

Naast de Yurt staat een picknicktafel, een heerlijk bankje in de avondzon en in de tuin zijn verschillende plekjes ingericht om helemaal tot rust te komen. 

 

Loppersum heeft een fijne treinverbinding met Groningen (23 minuten), een openluchtzwembad met natuurlijk water en een gezellig centrum met verschillende winkels en een Albert Heijn. Er zijn prachtige fietsroutes (deze omgeving wordt in de zomer weleens vergeleken met Italië) om te ontdekken, het Damsterdiep ligt in de buurt voor kanotochten en Appingedam met zijn hangende keukens is ook met de trein te bereiken.

Onze plek is een heerlijke uitvalsbasis om de omgeving te verkennen als je dat leuk vindt. En tegelijkertijd nodigt de weelderige tuin ook uit om helemaal te zakken en te ontspannen.

 

Jouw investering:

B&B Yurt zonder ontbijt, lunch en diner: 50 euro per nacht, ongeacht het aantal personen (max. 2 volwassenen en 2 kinderen).

B&B Yurt met ontbijt (7,50), lunch (10) en diner (15): 25 euro per persoon per nacht extra.

bottom of page